Marianne van der Post verzorgt regelmatig muzikale optredens.

Van jongs af aan is zingen een grote passie van Marianne.
Zij deelt dit graag met anderen. Een optreden van Marianne is zelden een optreden ‘op afstand’. Het publiek zal snel een actieve betrokkenheid ervaren en gevoed worden met veel positieve energie!
Marianne begeleidt zichzelf op de gitaar of wordt begeleid door anderen. Ze speelt regelmatig samen met pianist Jos Beunders.

Voor iedereen

Met bijvoorbeeld één van onderstaande programma’s:

  • Jazz
  • Annie MG Schmidt-programma
  • Jules de Corte-programma
  • Nederlandstalige kleinkunst- en levensliederen
  • Een mix van bekend en minder bekend Nederlands- en Engelstalig repertoire (van smartlap tot pop)

Voor ouderen

Marianne’s Nederlandstalige repertoire varieert van oude levensliederen en smartlappen tot kleinkunstliedjes. Ze brengt ook bekende Engelstalige liedjes uit de jaren ’40, ’50 en ’60. Kortom, een liedrepertoire waar ouderen veel in herkennen.

In verzorgings- en verpleeghuizen

Bewoners met een somatische indicatie:

Bekende liedjes met een hoog meezing-gehalte worden afgewisseld met minder bekend materiaal. Liedjes met een verhaal, liedjes met een moraal, soms serieus maar de komische noot ontbreekt zeker niet! Het optreden kan in een huiskamer plaatsvinden, of in een grotere ruimte met meer bewoners bij elkaar.

Bewoners met een psychosomatische indicatie:

De nadruk ligt op het herkenbare, op dat wat deze bewoners veiligheid biedt. Het optreden vindt plaats in de eigen woonomgeving / huiskamer, waar de mensen zich op geen enkele wijze verloren voelen. Marianne creëert kortom een veilige warme muzikale omgeving waarin de bewoners zich betrokken voelen en een actieve rol kunnen spelen in het geheel.

multizintuiglijk belevingsprogramma voor ouderen

Speciaal voor groepen ouderen ontwikkelde Marianne 2 verschillende thema-programma’s waarin meerder zintuigen worden geprikkeld. Muziek wordt hierin gecombineerd met beeld, geur, tast en smaak.

Het programma  DE JAREN VIJFTIG  gaat over allerlei nieuwe verschijnselen in Nederland in de jaren ’50 van de vorige eeuw, van de eerste file tot rock&roll. Aan de hand van liedjes, beelden, voorwerpen enz. maken de deelnemers een reisje naar die jaren waarin veel beleefd wordt en veel herinneringen weer zullen herleven. Dit programma is deels ontstaan i.s.m. Robert Ritmeester en Marcel KleinBreteler in 2014.

Ook in het programma  DE GESCHIEDENIS VAN NEDERLAND EN HAAR KOLONIËN  worden meerdere zintuigen geprikkeld. Luisterend, kijkend, zingend, en zelfs proevend ervaren de deelnemers de sfeer van de vroege Nederlanden en de koloniën. Dit programma maakte Marianne in 2016.

Tijdens beide programma’s is er ruimte voor het delen van herinneringen/anekdotes/weetjes. Ook is het aan te bevelen achteraf een koffie-moment in te plannen waarin de mensen kunnen napraten.

 

Voor mensen met een verstandelijke beperking

Bij deze doelgroep ligt de nadruk op herkenbaarheid en actieve deelname. Door haar uitgebreide repertoire kan Marianne ook vaak gehoor geven aan spontane verzoekjes. Gegarandeerd veel gezelligheid en plezier!

MENU