Contactclown Moes

De contactclown is er voor oudere mensen en mensen met een verstandelijk beperking.

Als clown Moes speelt Marianne al improviserend in op de aanwezige sfeer en wat ze daarin tegenkomt.
Het ‘publiek’ is voor haar de hoofdpersoon. Ze reageert eerlijk, direct en creatief. Hierdoor creëert ze een andere realiteit die verrast, relativeert en vooral vrolijk maakt. Het ene moment zacht en rustig, het andere moment vol energieke actie. Maar altijd recht uit het hart en met veel respect voor de mensen om haar heen.

contactclown
Contactclown

  Voor wie

  Clown Moes komt graag in contact met ouderen, in het bijzonder bewoners van verpleeghuizen, en met mensen met een verstandelijke beperking. Deze mensen die vaak in hun eigen belevingswereld leven, bereikt Moes op hun eigen niveau van aanwezig-zijn.

  Moes leeft in het hier en nu, zonder oordeel en zonder woorden nodig te hebben.
  Mimiek, lichaamstaal en muziek zijn haar belangrijkste gereedschappen.
  Daarom is deze clown juist voor mensen met minder of verminderde mentale mogelijkheden, zo goed te begrijpen en zo fijn om mee in contact te komen.

  Moes wil de mensen extra aandacht geven door middel van vrolijk en liefdevol contact, om zo

  • isolement en eenzaamheid te voorkomen
  • onderling contact tussen deze mensen te stimuleren
  • de zintuigen positief te prikkelen
  • veel gezelligheid en plezier te bieden

  Moes speelt indien mogelijk en/of gewenst graag samen met andere clowns.

  In een tehuis of instelling wordt gespeeld in de gezamenlijke huiskamer, maar ook een individueel bezoek bijvoorbeeld aan het bed van een bewoner is mogelijk.
  In een gesprek vooraf kunnen aandachtspunten en bijzonderheden doorgesproken worden waar Moes in haar spel rekening mee kan houden. Ook een evaluatiegesprek achteraf is mogelijk.

  Belevingscadeau

  Op zoek naar een origineel cadeau voor een familielid, vriend of vriendin?
  Contactclown Moes komt graag op bezoek om persoonlijke, vrolijke en liefdevolle aandacht te geven.

  Met haar spontaniteit, haar beweeglijke lichaam en haar muzikaliteit plaatst zij haar ‘publiek’ in de hoofdrol en beleven ze samen vrolijke momenten.
  De warme, positieve energie zal ook nadien nog voelbaar zijn.

  Een belevingscadeau dat met name geschikt is voor bijv. een ouder die dementerend is, of een familielid met een verstandelijke beperking.

  Tarieven

  Muzemoes wil graag maatwerk leveren.
  Daarom zijn ook de tarieven variabel, o.a. afhankelijk van soort activiteit en reiskosten.
  Als u uw specifieke vraag stuurt ontvangt u een prijsopgave op maat.

  Reacties bezoek contactclown

  reactie groepsleerkrachten van 3 groepen:

  “Wij hebben erg genoten van Spek en Moes. Het was leuk hoe jullie op de reacties van de leerlingen inspeelden. Lekker ongedwongen, geen vast programma!! De tijdsduur was ook goed. Echt leuk gedaan!! Vooral omdat jullie zonder verbaal te zijn erg duidelijk overkwamen. Non verbaal is ook rustiger!! Dus top Spek en Moes!!”

  reactie van een groepsleerkracht:

  “Ik vond jullie optreden echt heel erg geslaagd. De kinderen bij ons in de groep ook! Ik zag er van tevoren nog wel een beetje tegenop omdat de klup [lees: groep] bij ons alles nogal snel kinderachtig vindt, maar dat viel heel erg mee. En ook om ze nog een beetje rustig te houden. Ook na de tijd konden we snel weer over tot de orde van de dag… Leuk dat je het ook opbouwde van heel rustig naar wat drukker en dat het toen ineens was afgelopen!
  Bedankt voor jullie optreden.”